Ontmoeten wij jou ook?Filipijnen 16-daagse rondreis

Boek nú, betaal later

Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis

accommodatie SFV

Zie jij jezelf al met een kokosnoot in je hand op een wit strand bijkomen van een snorkelexcursie in knalblauw water? Wil jij bijdragen aan natuurbehoud van een tropisch eiland? In de mysterieuze geschiedenis van het 'Hekseneiland' duiken? Dan is deze reis naar de Filipijnen op jouw lijf geschreven.

Wat kun je verwachten?

  • Snorkel tussen zeeschildpadden
  • Bescherm de natuur op Danjugan
  • Bezoek het 'eiland van de hekserij'
  • Zee in alle tinten turquoise
  • Wandel door de Chocolate Hills
Binnenkort beschikbaar
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis
Filipijnen - Visayas - Cebu-Mactan
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 18-45 jaar
  • 25-35 jaar
Verblijf:
Hotels cf programma
Verzorging:
Logies en Ontbijt
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Singlereis Filipijnen 16-daagse rondreis

Droom jij ook van witte zandstranden, een koel drankje in de hand en namijmeren over je avonturen van die dag? Van een bestemming waar je kennismaakt met geschiedenis en cultuur van de lokale bevolking en waar het landschap je elke dag verrast? En van een plek waar toeristen nog niet in grote getalen aanwezig zijn? Dan is dit jouw reis! Tijdens de Filipijnenreis bezoek je onder andere overblijfselen uit de Spaans koloniale tijd, verblijf je midden in de natuur om alles te leren over het leven boven en onder water en bezoek je traditionele genezers en heksen. En dan zijn er natuurlijk nog al die adembenemende stranden die je liggen te wachten…

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1: Vertrek
Vandaag gaat het beginnen! Bepakt en bezakt ga je op weg naar de Visayas, de eilandengroep in het centrale deel van de Filipijnen. Je vliegt naar Cebu, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, en, om het nog wat verwarrender (of eenvoudiger) te maken, gelegen op het eiland Cebu.

Dag 2: Aankomst Cebu
Vrije dag. Afhankelijk van je definitieve vluchtschema kom je vandaag in de loop van (vroege) ochtend of begin van de middag aan. Op de luchthaven staat een transfer op je te wachten om je naar het groepshotel te brengen.

Cebu is de oudste stad van de Filipijnen en werd al in 1521 door de Spanjaarden gesticht. In het begin van de Spaanse koloniale tijd heeft de stad zelfs een tijdje als hoofdstad gediend. Tegenwoordig is Cebu het zakelijk en toeristisch centrum van de Visayas. In Cebu vind je een oud Spaans fort, verschillende historische en religieuze monumenten, mooie stranden en heerlijke restaurantjes. Om een goede eerste indruk van Cebu te krijgen, ga je in de namiddag met je reisbegeleider op verkenning.

Dag 3: Cebu

Vrije dag in Cebu. Je kunt vandaag op eigen gelegenheid het Yap Sandiego museum (een van de oudste huizen van het land) of het Sugbo museum (over de geschiedenis van Cebu) bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn de Taoïstische tempel van Cebu en het kruis dat de Portugese ontdekkingsreiziger Magellaan in 1521 in Cebu heeft geplaatst.

Je kunt er ook voor kiezen deel te nemen aan een leuke, optionele fietstocht op het eiland Olango. Tijdens deze fietstocht zie je goed hoe het dagelijks leven op een klein eiland is. Omdat er maar weinig gemotoriseerd verkeer is op Olango, is het een ideale plek om te fietsen. Je bezoekt een vogelreservaat, gaat lunchen bij een lokaal resort en hebt uiteraard tijd om een duik in zee te nemen.

Dag 4: Cebu - Bacolod
Vroeg in de ochtend verlaat je Cebu en ga je op weg naar Toledo, gelegen aan de westkust van het eiland Cebu. Met de ferry maak je de oversteek naar San Carlos, op het eiland Negros, vanwaar de reis verder gaat naar Bacolod, de hoofdstad van Negros. Onderweg geniet je van het uitzicht op de Don Salvador Benedictobergen en stop je af en toe voor een kop koffie of een snack.

Veel van de rijkdom die je in Bacolod ziet, stamt nog uit de Spaans koloniale tijd. De suikerrietplantages in de omgeving beleefden destijds gouden tijden en de eigenaars lieten de mooiste land- en herenhuizen bouwen. Niet alle gebouwen hebben de tand des tijds even goed doorstaan, maar misschien maakt dat de huizen alleen maar fotogenieker. Het zijn overigens niet alleen de Spaanse invloeden en monumentale panden die Bacolod interessant maken, de lokale keuken wordt als een van de beste van het land gezien. De Inasal gemarineerde geroosterde kip, is bijvoorbeeld legendarisch in de Filipijnen.

Dag 5: Bacolod / Bezoek aan Manapla
Vandaag ga je beter kennis maken met de geschiedenis van de suikerrietplantages op Negros. Je reist naar de noordelijk gelegen gemeente Manapla waar suikerrietplantages nog altijd prominent aanwezig zijn. Je leert over suikerriet in het industriële tijdperk aan het begin van de 19de eeuw, tijdens de Tweede Wereldoorlog en in het heden. Enorme landhuizen, eenvoudige boerderijen en de onderkomens van vissers passeren de revue. Je begint de dag bij Balay Negrense, het voormalige onderkomen van een suikerrietbaron in Silay. Het prachtige huis doet tegenwoordig dienst als museum en geeft een goed beeld van het leven dat de elite in het Negros van de 19de eeuw leidde. In de omgeving van Balay Negrense staan nog meer prachtige historische huizen. Op Haciënda Santa Rosalia zie je hoe dankzij een plaatselijk initiatief wordt geprobeerd oude ambachten in ere te houden. Landarbeiders kunnen dankzij dit initiatief met ambachten als weven extra inkomsten genereren. Je bezoekt vandaag ook een vissersdorpje waar de bewoners zich bezighouden met het weven van manden, het vangen van krab, het verzamelen van schaaldieren en het kweken van garnalen.

Dag 6: Bacolod - Danjugan Island
Na het ontbijt reis je naar het zuiden van Negros om naar een eiland te varen dat als een van de beste ecotoerisme bestemmingen van de Filippijnen wordt gezien. Danjugan Island was tot in de jaren ’90 een kaal eiland omgeven door wateren die overbevist waren. Totdat twee witbuikzeearenden hun nest in de laatste boom van het eiland bouwden en het eiland door een Filipijnse natuurbeschermingsorganisatie werd gekocht. Sindsdien heeft het eiland een ware metamorfose ondergaan. Op en rond het eiland van slechts 1,5 bij 0,5 km herstelde de natuur zich zozeer dat je er inmiddels 572 soorten vissen, 244 soorten koraal, 74 soorten vogels en 10 soorten vleermuizen tegenkomt. Samen met de gids van het eiland onderneem je vandaag en morgen verschillende activiteiten zoals wandelingen door de natuur, snorkelen en kajakken. Tijdens je verblijf zijn ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen. Overnachten doe je op Danjugan in zogenoemde ‘open air cabana’s’, een soort slaapzalen waarbij ieder bed zijn eigen muskietennet heeft.

Dag 7: Danjugan Island
Vrije dag. Het eiland Danjugan is ooit aangekocht om de kwetsbare natuur te beschermen, pas veel later is men ook bezoekers op het eiland gaan ontvangen. De eerste bezoekers waren voornamelijk scholieren die op het eiland over het belang van natuurbescherming leerden, later kwamen ook toeristen. Met de inkomsten van de zeer kleine aantallen bezoekers kan de stichting die Danjugan beschermt zijn werk voortzetten. Je verblijf op dit paradijselijk eiland is dus niet alleen indrukwekkend en inspirerend, je steunt er ook een goed doel mee.

Vandaag heb je nog de hele dag om van al het moois van Danjugan te genieten. Bezoek de vijf lagunes die het eiland rijk is, de witte zandstranden, de mangroven en kijk onder water je ogen uit bij al het verschillende koraal.

Dag 8: Danjugan Island - Siquijor

Het avontuur gaat verder en zoals je bij een reis door een archipel mag verwachten, vaar je naar je volgende bestemming. Het eiland Siquijor werd door de Spanjaarden ‘Vuureiland’ genoemd omdat na zonsondergang een mysterieuze gloed boven het eiland leek te hangen. Deze gloed, bleek later, was afkomstig van zwermen vuurvliegjes. Het eiland heeft ook lang te boek gestaan als het ‘eiland van de hekserij’. Siquijor is altijd een afgelegen eiland geweest waar tot nog niet zo heel lang geleden slechts zeer beperkte medische hulp te vinden was. Traditionele helers daarentegen zijn altijd ruim vertegenwoordigd geweest en hebben zowel aantrekkingskracht als een afschrikwekkende kracht op buitenstaanders gehad. De laatste jaren lijkt de schoonheid van Siquijor het te winnen van het “hekseneiland imago” en dus beginnen er langzaam meer toeristen te komen. En met goed recht. De in de jungle verscholen watervallen, het kleurrijke koraalrif, de witte stranden met palmbomen… In Siquijor heb je al snel het gevoel in een klein paradijs te zijn beland.

Dag 9: Siquijor

Vrije dag. Is je interesse getrokken door de magie die op Siquijor wordt beoefend en zou je best een bezoekje aan een traditionele genezer willen brengen? Dan kun je vandaag deelnemen aan een optionele excursie waarbij je dieper in de traditionele geneeskunde duikt en het binnenland van Siquijor verkent. In de bergen van Siquijor bevindt zich een plek waar de traditionele genezers van het eiland sinds kort samenkomen zodat ze makkelijker te bereiken zijn voor buitenstaanders. Een goed idee, want op deze manier behoren lange trektochten meer naar afgelegen dorpen met de kans dat er niemand thuis is tot het verleden. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je kennis maken met zowel Tuob als Bulo-Bulo, de twee vormen van traditionele heling (of magie) die op Siquijor worden beoefend.

Nadat je kennis hebt gemaakt met de traditionele geneeskunde reis je door langs Mount Bandilaan, de hoogste berg van Siquijor, naar het dorpje Lazi waar een van de oudste kloosters van Azië, het San Isidro klooster, en de oudste katholieke kerk van Siquijor het bezoeken meer dan waard zijn. Tot slot bezoek je de Cambugahay watervallen, waar het felblauwe water in meerdere etappes naar beneden valt en omgeven is door een diepgroene jungle. Neem je zwemspullen en een handdoek mee want je wilt hier zeker een verfrissende duik nemen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de dag heerlijk luierend aan het strand door te brengen. Neem daarbij af en toe een duik in zee, geniet van een koud drankje en misschien zelfs een lekkere snack… Vakantievieren is fijn.


Dag 10: Siquijor
Ook vandaag breng je de dag door zoals jij dat wilt. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan een optionele excursie waarbij je Apo Island bezoekt. Voor liefhebbers van de onderwaterwereld is Apo een must; niet voor niks staat het al jaren bekend als een van de beste duikplekken ter wereld. Rond het eiland komen meer dan 600 soorten vis en meer dan 400 soorten koraal voor. Het water is er kraakhelder en naast ontmoetingen met bijzondere en kleurrijke vissen is de kans er zeer groot dat je zeeschildpadden onder water tegenkomt. Breng je de dag liever zonnebadend door op een van mooie zandstranden? We begrijpen het helemaal. Besluiten hoe je dagen door te brengen in dit paradijselijk deel van de Filippijnen is een van de moeilijkste dingen tijdens de reis.

Dag 11: Siquijor - Bohol
Met de ferry reis je vandaag naar het eiland Bohol, een van de bekendste eilanden van de Visayas. Vreemde adrenaline activiteiten, bijzondere duik- en snorkelmogelijkheden en uiteraard heerlijke stranden sieren het eiland. Het bekendst is Bohol om de ‘Chocolate Hills’, een verzameling van 1258 kegelvormige heuvels. Liefhebbers van geschiedenis vinden op Bohol enkele van oudste Spaanse kerken. Het Filipijnse spookdier (tarsier) is de meest bijzondere bewoner van Bohol. Het spookdier is een primaat van ongeveer 15 cm groot en heeft opvallend grote ogen. Met al deze mogelijkheden om je dagen te vullen zal je verblijf op Bohol de komende dagen bol staan van de avonturen.

Dag 12: Bohol
Vrije dag. Tijdens een leuke optionele excursie kun je vandaag twee van de bekendste bezienswaardigheden van Bohol combineren. Je eerste stop zijn de Chocolate Hills. Na een rit van ongeveer 2 uur kom je aan bij een uitkijkpunt vanwaar je kunt genieten van het uitzicht over de kegelvormige heuvels. Waarom de heuvels met chocolade worden vergeleken zie je wanneer je tijdens het droge seizoen, dat van januari tot en met mei duurt, op Bohol bent. In die periode verandert de kleur van het gras waarmee de heuvels bedekt zijn van groen naar bruin. Je volgende stop is het Philippine Tarsier and Wildlife Sanctuary in het stadje Corella. In dit reservaat kun je kennismaken met het Filipijnse spookdier. Dit schuwe nachtdiertje heeft grote ogen en kan zijn hoofd maar liefst 180 graden draaien.

Dag 13: Bohol
Vrije dag. Heb je gisteren nog niet de Loboc rivier verkent, dan kun je dit vandaag nog doen. Wil je op je laatste dag op Bohol nog wat paradijselijke eilandjes bezoeken, dan kun je deelnemen aan een optionele island hopping tour, waarbij je de mooiste snorkelplekjes in de omgeving van Bohol bezoekt. Breng je liever nog wat meer tijd op het strand door, dan is Alona Beach misschien wel iets voor je. Dit strand wordt als een van de mooiste van Bohol gezien en ligt in het zuidwesten van het eiland. Alona ligt eigenlijk op een apart eiland, genaamd Panglao, maar is via een brug verbonden met Bohol. Het witte zand, heldere water en verschillende leuke eetgelegenheden maken dit tot een geliefde plek om een dagje door te brengen. Panglao is gezegend met mooie stranden, want ook verschillende andere stranden die tot de mooiste van Bohol worden gerekend zijn hier te vinden. Of je je dag nu doorbrengt op Alona Beach, Bagobo Beach of Bolod Beach, op elk van deze stranden zal je een heerlijke dag doorbrengen.

Dag 14: Bohol - Cebu
Tijd om weer naar de bewoonde wereld terug te keren. Met de ferry maak je de oversteek naar Cebu, een tocht van ongeveer 2 uur. In Cebu kun je, afhankelijk van je aankomsttijd, nog een deel van dag naar eigen inzicht besteden. Wil je nog wat souvenirs op de kop tikken of heb je zin om te gaan winkelen? Colon Street is dan een plek waar je niet uitgekeken raakt. Winkels, marktstalletjes en straatverkopers bieden al het mogelijke aan producten aan, van sieraden tot street food. Winkelen is een van de favoriete bezigheden van de inwoners van Cebu. Wil je de hitte wat ontvluchten, dan kun je een van de shopping malls die de stad rijk is bezoeken. SM Mall is een van de grootste malls in de stad, zo groot zelfs dat je er makkelijk verdwaalt. Wil je liever nog wat cultuur snuiven, dan is een bezoek aan de kathedraal van Cebu of een bezoek aan de oudste katholieke kerk van het land, de Basilica del Santo Niño, een aanrader.

Dag 15: Vertrek Cebu
Aan al het goede komt een eind. Zo ook aan deze reis. Je neemt afscheid van de reisbegeleider maar neemt je herinneringen aan al het moois dat je tijdens je rondreis Filipijnen hebt gezien mee naar huis.

Dag 16: Thuiskomst
Aankomst thuis. Je Filipijnen rondreis zit er helaas op. Hoewel je slechts enkele van de ruim 7100 eilanden hebt bezocht, heeft de archipel waarschijnlijk je hart gestolen. 

Bijkomende kosten en zakgeld
Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, eventueel ter plaatse te betalen vertrekbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. 

Reisintensiteit 
Deze reis is ingedeeld in schaal 2. We overnachten over het algemeen in middenklasse hotels en reizen met eigen vervoer. Er zitten enkele lange reisdagen in de reis. Houd er wel rekening mee dat de reis door een land gaat met een veel lagere levensstandaard dan wat je thuis gewend bent. Verder is het mogelijk dat er door weer of slecht wegenonderhoud wegen tijdelijk onbegaanbaar zijn en we moeten afwijken van de route. Een flexibele en positieve instelling is dan ook even belangrijk als lichamelijke fitheid.

Reisafstanden
Cebu naar Toledo: 47 km / 2 uur
Toledo naar San Carlos: 26 km / 1 uur (ferry)
San Carlos naar Bacolod: 85 km / 2 uur en 30 minuten
Bacolod naar Bulata: 152 km / 4 uur
Bulata naar Danjugan: 3 km / 20 minuten (ferry)
Bulata naar Dumaguette: 180 km / 4 uur en 30 minuten
Dumaguette naar Siquijor: 25 km / 1 uur (ferry)
Siquijor naar Bohol: 71 km / 2 uur (ferry)
Bohol naar Cebu: 75 km / 2 uur (ferry)

Bovengenoemde reisafstanden vormen een richtlijn en zijn afhankelijk van de verkeersdrukte, wegwerkzaamheden, wegconditie, politiecontroles en het weer. De genoemde tijden zijn exclusief pauzes en stops onderweg. 

Naar verblijf
Filipijnen , Visayas , Cebu-Mactan
Naam verblijf
accommodatie SFV
Type verblijf
Hotels cf programma

Verblijf accommodatie SFV

Beschrijving

Ben je benieuwd waar je tijdens deze reis slaapt? Op deze pagina vind je (een aantal van) de hotels die wij tijdens deze reis gebruiken. Deze hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Je verblijft in onderstaande of gelijkwaardige hotels. 

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Niet ieder hotel tijdens deze rondreis beschikt over Wifi, andere hotels hebben Wifi soms tegen betaling, soms alleen in de hotellobby. Houd er echter rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn, of het zelfs in zijn geheel laat afweten.

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de éénpersoonskamertoeslag. De single kamers zijn vaker kleiner dan de tweepersoonskamers. Houd hier rekening mee.

De hotels die we (onder voorbehoud) gebruiken zijn: 

  • Bacolod - Bacolod Planta Hotel
  • Danjugan Island - Danjugan Island 
  • Siquijor - Garden Bungalows 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Reisbegeleiding

Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega’s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek.

Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Wij betalen de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is € 1,- tot € 2,- per reiziger per dag.

Landarrangement

Bij de rondreizen is het mogelijk om alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past.

Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kunnen wij op individuele basis voor je regelen.

Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren.

Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen.

Reis boeken 'op aanvraag'

Omdat de dagprijzen aan fluctuaties onderhevig zijn, kunnen er reizen op aanvraag staan. Dit herken je aan het gele poppetje in de tabel met data en prijzen.

Boek niet te laat

Wacht niet te lang met het boeken van een reis, omdat we een maand voor de reis vertrekt (en in sommige gevallen eerder) onze niet gebruikte vliegtuigstoelen moeten retourneren aan de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarna zijn de stoelen ‘op aanvraag’ en kan het voorkomen dat het vluchtschema afwijkt en de prijs van de reis hoger wordt. Bovendien kan boeken binnen een maand voor vertrek een eenpersoonskamertoeslag met zich meebrengen.

Groepssamenstelling

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen. 

90% van al onze reizigers is Nederlands of Belgisch, maar het kan voorkomen dat er bij een reis een enkele internationale reiziger meegaat. 

Vaccinaties

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Je kunt bij www.thuisvaccinatie.nl gratis informatie aanvragen over welke inentingen je nodig hebt. Mocht je inentingen nodig hebben, dan kunnen zij op het moment dat het jou schikt bij je thuis langskomen om de benodigde inentingen te zetten. 

Verzekeringen

Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplichten wij onze deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Ook raden wij je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. 
Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij ons afsluiten door dit bij boeking aan te geven. 

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Paspoort

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

Vluchtinformatie
in verband met de verschillende vluchtopties van diverse luchthavens en wijzigingen in de vluchtschema's is het niet mogelijk om één vluchtschema te publiceren. Ben je benieuwd naar de mogelijke vluchttijden? Bel of mail ons gerust.

De luchtvaartmaatschappij en het vluchtschema zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat er op de heen- en/of terugre
is een overstap gemaakt moet worden en dat niet alle deelnemers hetzelfde vluchtschema hebben.

Vervoer ter plaatse
Gedurende het grootste deel van de reis heb je eigen airconditioned (mini)bussen ter beschikking. We zijn daardoor niet afhankelijk van de dienstregelingen van het openbaar vervoer en kunnen zelf bepalen waar en wanneer we stoppen onderweg. Met de ferry maak je de oversteek tussen de verschillende eilanden. Terminal fees en bagagetoeslagen zijn niet bij de reissom inbegrepen en dienen persoonlijk in de havens te worden betaald.

Visum
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen