Singlereizen.nl

Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau

Ga met ons mee naar het heerlijke skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, een zonnig skigebied aan de rand van de Kitzbühler Alpen. De skigebieden van het Alpbachtal en de Schatzberg zijn sinds 2012 met elkaar verbonden en hiermee behoort het gebied tot de tien grootste skigebieden van Oostenrijk! 

We verblijven vlakbij het skigebied van de Schatzberg, een ideaal gebied voor de meer gevorderde skiër met vele kilometers aan pistes en schitterende afdalingen. Samen met de reisleiding kunnen we hier prachtige tochten door het gebied maken. 

Na het bereiken van de top van de Schatzberg (ruim 1900 m.) skiën we zo het Alpbachtal in en kunnen we de pistes van de Gmahkopf en de Wiederbergers Horn bedwingen. Hier vind je pistes voor elk niveau en het uitzicht vanaf de Wiedersberger Horn Hütte is werkelijk adembenemend. 

Ook de skigebieden rondom Niederau behoren tot het Ski Juwel en zijn met de skibus prima te bereiken. 

Na een prachtige afdaling kun je in de gezellige bergrestaurants terecht voor een lekkere warme koffie of chocolademelk of een heerlijke lunch. 

We verblijven in het heerlijke 4-sterrenhotel Bergkristall. Na een actieve dag in de sneeuw kun je heerlijk relaxen in het wellnesscentrum met verwarmd binnenzwembad (volledig vernieuwd voorjaar 2024), sauna, stoombad  infraroodcabine en ontspanningsruimte met relaxstoelen. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Je start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds geniet je van een heerlijk 4-gangendiner + saladebuffet. Dat wordt volop genieten in Wildschönau en Ski Juwel Alpbachtal!

Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau
Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau

Activiteiten

Je gaat natuurlijk voornamelijk op wintersport om van het skiën of snowboarden te genieten, maar daarnaast heb je misschien ook zin in wat extra activiteiten die jouw vakantie afwisselender maken. Wildschönau is de ideale uitvalbasis voor de mooiste winterwandelingen en langlaufroutes. In Wildschönau zijn vele kilometers loipes, waarvan maar liefst 50 kilometer aaneengesloten zijn.

Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau
Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau

Ski-info

SKIGEBIED Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Het skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschau ligt tussen de twee welkbekende skigebieden 'SkiWelt Wilder Kaiser' - 'Brixental Zillertal' ingeklemd en staat in de top tien grootste skigebieden in Tirol. In de twee dalen zijn authentieke en knusse dorpen te vinden. Ondanks het feit dat het skigebied omringd is door twee populaire skigebieden, is de Ski Juwel erg rustig. Zelfs in het hoogseizoen zijn er relatief korte wachttijden.

In 2012 werden de losse skigebieden van Wildschönau en het Alpbachtal bij elkaar gevoegd, maar het lijkt net alsof de verbinding er altijd al geweest is. In beide dalen zijn er authenthieke en gezellige dorpen te vinden, maar echt drukke après-ski zul je hier niet vinden. We verblijven vlakbij het skigebied van de Schatzberg, een ideaal gebied voor de meer gevorderde skiër met vele kilometers aan pistes en schitterende afdalingen. Samen met de reisleiding kunnen we hier prachtige tochten door het gebied maken. Na het bereiken van de top van de Schatzberg (ruim 1900 m.) skiën we zo het Alpbachtal in en kunnen we de pistes van de Gmahkopf en de Wiederbergers Horn bedwingen. Hier vind je pistes voor elk niveau en het uitzicht vanaf de Wiedersberger Horn Hütte is werkelijk adembenemend.  

Verblijf

Verblijf Hotel Bergkristall

Beschrijving

Algemeen en liggingHet 4-sterrenhotel Bergkristall is een traditioneel hotel dat wordt geleid door de gastvrije familie Thaler. Het is rustig gelegen op 2 km van het skigebied Schatzberg. De skibushalte ligt op ca. 200m van het hotel en deze rijdt meermaals in de ochtend en middag van- en naar de piste. Na het skiën kun je heerlijk genieten van het wellnesscentrum met binnenzwembad en sauna en van de heerlijke diners in het restaurant.

Faciliteiten
Absolute topper van de faciliteiten is het heerlijke wellnesscentrum. Kom na een dagje skiën heerlijk tot rust in de sauna, het stoombad, de infraroodcabine en de ontspanningsruimte met relaxstoelen (wellness geopend tussen 14.00 en 19.00 uur). Neem een duik in het totaal vernieuwede verwarmde binnenzwembad (geopend tussen 07.00 en 19.00 uur) of geniet van een heerlijke massage (excl.). Verder beschikt het hotel over een receptie, lift, gratis Wi-Fi en een sfeervol restaurant en bar waar je ’s avonds nog even lekker kunt naborrelen (tot ca. 22.30 - 23.00 uur). Je kunt gebruik maken van een berging voor je skimateriaal en droger voor de skischoenen. Kom je met de auto? Dan kun je gratis gebruik maken van de parkeerruimte bij het hotel.


Kamers
Alle comfortabel ingerichte kamers beschikken over gratis Wi-Fi,  telefoon en TV. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad en/of douche, toilet, föhn en badjas. Een deel van de kamers beschikt over een balkon.

Kamertype
Bij deze reis heb je de keuze uit een eigen kamer of een gedeelde kamer. Wanneer je kiest voor een eigen kamer, heb je een 1-persoonskamer met eigen badkamer tot je beschikking. Tegen een toeslag kan er ook een 2-persoonskamer voor alleengebruik aangevraagd worden. Vind je het gezelliger om een kamer te delen? Dan deel je een kamer met iemand van hetzelfde geslacht. Wij reserveren dan uiteraard een kamer met twee losse bedden. 

Verzorging
We verblijven op basis van Halfpension. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd met onder andere diverse soorten broodjes, zoet en hartig beleg, eitjes, yoghurt, muesli en fruit. ’s Avonds schuiven we aan voor een 4-gangen diner plus saladebuffet. Tussen 15.00u en 16.30u is er ook een dagelijkse kleine snack in het hotel.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Hotel Bergkristall
Hotel Bergkristall

Belangrijk

Boek nu, betaal later!
Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Allergie, dieet, medicatie of beperkingen?
Heb je een allergie of volg je een dieet? Gebruik je medicatie, heb je last van gezondheidsproblemen, fysieke of mentale beperkingen? Dan is het van groot belang dat je dit in het boekingsformulier vermeld bij 'Opmerkingen', zodat wij kunnen bepalen of het invloed heeft op de uitvoering van de reis of de groep. Deze informatie zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld. Neem bij twijfel contact met ons op.

Verplichte SGR bijdrage
Voor deze reis wordt een verplichte 'SGR bijdrage' van €5 per persoon in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt afgedragen aan Stichting Garantiefonds Reisgelden: de stichting die garant staat voor de door jou betaalde reissom.

Betalingsvoorwaarden
Kijk jij al uit naar uit naar jouw nieuwe vakantie? Boek je nu jouw reis, dan betaal je slechts de aanbetaling van 25% van de reissom. Het restant van de reissom betaal je pas 3 weken voor vertrek.

Skiniveau tijdens de Wilschönau-reis
Hoewel  een deel van dit gebied geschikt is voor beginners, weten we uit ervaring dat het gebied vooral geschikt is voor de meer ervaren wintersporters. Om bij de blauwe pistes op de Schatzberg en in het Alpbachdal te komen moeten er namelijk eerst diverse rode pistes geskied worden. Ook zullen we tijdens de vakantie enkele mooie tochten maken samen met de reisleid(st)er. Heb je niet veel ervaring met skiën of snowboarden? Dan raden wij je aan niet voor deze bestemming te kiezen.

Het begin van jullie wintersportreis
Reis je met de bus? Dan begint jullie vakantie bij het wisselpunt in Maarheeze waar alle bussen tezamen komen. In de meeste gevallen reist de reisleiding met de bus en zal jou op het meetingpoint in Maarheeze verwelkomen. Het kan voorkomen dat de reisleiding al op bestemming is en zal jullie dan bij de accommodatie verwelkomen. Wanneer je de reis boekt op basis van eigen vervoer, dan ontmoet je de reisleiding en de medereizigers bij de accommodatie. Meer informatie vind je terug in de reisbescheiden, welke je een week voor vertrek ontvangt. 

Samenstelling groep
De aangegeven leeftijdscategorie informeert je over de doelgroep voor deze singlereis. Voldoe je niet exact aan de opgegeven criteria, maar wijkt jouw leeftijd maximaal vijf jaar af? Geen probleem. Zolang de inhoud van het programma je aanspreekt, je enthousiast bent, zelfstandig kunt reizen en nieuwe, gezellige mensen wilt leren kennen in een ongedwongen sfeer, dan verwelkomen wij je graag op deze singlereis.

Reisdocumenten
Voor deze reis is het van belang dat je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort of identiteitskaart zijn. Je legitimatiebewijs dient geldig te zijn tot en met het einde van je vakantie.

Verzekeringen *
Een meepakker is de reis- en/of annuleringsverzekering. Mocht je deze niet hebben dan is het misschien een tip deze tegelijk met het boeken af te sluiten. Heb je een eigen reisverzekering afgesloten? Controleer dan even of de wintersportdekking aan staat!

Vertrekgarantie
Op het moment dat er voldoende deelnemers zijn voor een vertrekdatum, krijgt de reis 'Vertrekgarantie'. Je kunt dit terugvinden in het overzicht met de data en prijzen. De vertrekgarantie staat los van de reisadviezen m.b.t. het corona-virus.  Mocht het voorkomen dat een reis onvoldoende deelnemers heeft, dan laten wij dit uiterlijk 21 dagen voor vertrek weten. Voor weekendjes weg en midweken, zal dit uiterlijk 7 dagen voor vertrek het geval zijn.

'Alles mag, niets hoeft'
Graag willen wij nog eens benadrukken wanneer je met ons op vakantie gaat je dan kiest voor een groepsreis waarbij je je eigen invulling aan jouw vakantie geeft. Ook als het programma grotendeels vastligt of wanneer er optionele excursies worden aangeboden. De ervaring leert dat de groep – of een deel ervan – kiest voor het ene of andere uitstapje. Meedoen is ieders vrije keuze. ‘Alles mag, niets hoeft’. Het is tenslotte jouw vakantie! Wij streven ernaar om het iedereen naar de zin te maken. Ook de allerkleinste en individuele reiswensen komen hierbij aan bod.  Denk hierbij aan een leuke excursie of een tip voor een leuke horeca-gelegenheid.

Reisleiding *
Het succes van onze reizen is mede te danken aan onze enthousiaste reisleiding die klaar zal staan voor de groep en jou ter plaatse wegwijs zal maken. Alle organisatorische zaken worden uit handen worden genomen. Zo organiseert hij/zij de leukste activiteiten/excursies, informeert je over de gezelligste berghutten en après ski barretjes en zal een programma opstellen op basis van de wensen van de groep. Dit resulteert in het ultieme groepsgevoel waarbij individuele vrijheid vanzelfsprekend is.

Wel inbegrepen

  • Gratis gebruik van de wellness-faciliteiten in het hotel
  • Verblijf 4* hotel
  • Verblijf in een kamer voor alleengebruik of een gedeelde kamer
  • Verzorging o.b.v. Halfpension
  • Nederlandse reisleiding die mee gaat skiën
  • 1 skiuitrusting p.p. (ski's of snowboard, 1 paar schoenen, 1 helm)
  • 1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage p.p.
  • Bus(pendel)vervoer per First Class touringcar
  • Gratis parkeergelegenheid

Niet inbegrepen

  • Optioneel: Parkeerplaats Maarheeze
  • Vervoer van en naar de accommodatie
  • Lunch en drankjes
  • Optioneel: Bij te boeken excursies
  • Ski- of snowboard lessen
  • Ski- of snowboard materiaal
  • Skipas
  • Boekingskosten à €20
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • SGR-bijdrage à €5 p.p.
  • Toeristenbelasting à €3,50 p.p.p.n. (ter plaatse)
Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau
Singlereis Genieten van wintersport in Wildschönau

Data & prijzen

Vertrek Terugkomst Dgn Prijs Leeftijd Slapen Vervoer
10-01-2025 19-01-2025 8 € 939,00 50-65 jaar
10-01-2025 19-01-2025 8 € 1059,00 50-65 jaar
11-01-2025 18-01-2025 8 € 939,00 50-65 jaar
11-01-2025 18-01-2025 8 € 1059,00 50-65 jaar
17-01-2025 26-01-2025 8 € 939,00 45-59 jaar
17-01-2025 26-01-2025 8 € 1059,00 45-59 jaar
18-01-2025 25-01-2025 8 € 939,00 45-59 jaar
18-01-2025 25-01-2025 8 € 1059,00 45-59 jaar
24-01-2025 02-02-2025 8 € 939,00 55-69 jaar
24-01-2025 02-02-2025 8 € 1059,00 55-69 jaar
25-01-2025 01-02-2025 8 € 939,00 55-69 jaar
25-01-2025 01-02-2025 8 € 1059,00 55-69 jaar
31-01-2025 09-02-2025 8 € 999,00 50-65 jaar
31-01-2025 09-02-2025 8 € 1099,00 50-65 jaar
01-02-2025 08-02-2025 8 € 999,00 50-65 jaar
01-02-2025 08-02-2025 8 € 1099,00 50-65 jaar
07-02-2025 16-02-2025 8 € 999,00 40-55 jaar
07-02-2025 16-02-2025 8 € 1099,00 40-55 jaar
08-02-2025 15-02-2025 8 € 999,00 40-55 jaar
08-02-2025 15-02-2025 8 € 1099,00 40-55 jaar
14-02-2025 23-02-2025 8 € 999,00 45-59 jaar
14-02-2025 23-02-2025 8 € 1159,00 45-59 jaar
15-02-2025 22-02-2025 8 € 999,00 45-59 jaar
15-02-2025 22-02-2025 8 € 1159,00 45-59 jaar
21-02-2025 02-03-2025 8 € 999,00 50-65 jaar
21-02-2025 02-03-2025 8 € 1159,00 50-65 jaar
22-02-2025 01-03-2025 8 € 999,00 50-65 jaar
22-02-2025 01-03-2025 8 € 1159,00 50-65 jaar
07-03-2025 16-03-2025 8 € 899,00 50-65 jaar
07-03-2025 16-03-2025 8 € 1019,00 50-65 jaar
08-03-2025 15-03-2025 8 € 899,00 50-65 jaar
08-03-2025 15-03-2025 8 € 1019,00 50-65 jaar