Ontmoeten wij jou ook?Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië

Boek nú, betaal later

Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië

Div. accommodaties Bosnië

Ga jij 8 dagen genieten van avontuur en cultuur tijdens deze groepsreis in Bosnië en Herzegovina? Kanoën over de wilde wateren van de Neretva, hiken door de machtige bergen van Prenj, zwemmen bij de Kravica watervallen en cultuur snuiven in Sarajevo en Mostar! Je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Wat kun je verwachten?

  • Cultuur snuiven in Sarajevo
  • Bijzondere hikes door de bergen
  • Kanoën door de wilde wateren van de Neretva
  • Zwemmen in de Kravica watervallen
  • Het prachtplaatsje Mostar
Binnenkort beschikbaar
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië
Bosnië en Herzegovina - Bosnie - Sarajevo Stad
  • Vertrekgarantie
  • Last minute
Reisgenoten:
  • 20-55 jaar
Verblijf:
Zie beschrijving
Verzorging:
Volpension
Vervoer:
Meer info & reserveren
  • Reisthema's:
  • Verblijf:

Groepsreis Actieve vakantie Cultuur en natuur in Bosnië

Ga op avontuur in het onontdekte Bosnië. Bezoek Sarajevo, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Ga mee kanoën en zoek die adrenalinerush op. Geniet van de prachtige natuur tijdens een van de mooie hikes. Kijk je ogen uit tijdens de prachtige hikes tijdens deze reis. Proef van de cultuur en zie de restanten van de geschiedenis in Mostar. Kortom, genoeg te doen in dit woeste land in de Balkan! Het allerfijnste eraan? Je slaapt in een lekker hotelbed. Elke nacht weer....

Naar activiteiten

Activiteiten

Dag 1 - Het Bosnische avontuur gaat van start 
Klaar voor het avontuur? Na een korte vlucht komen we aan in Sarajevo, waar onze Belgische favoriet Jelle al op ons staat te wachten. Met zijn vele jaren ervaring en kennis over dit prachtige land in het westen van de Balkan, zullen we niet alleen lichamelijk actief zijn maar ook cultureel geprikkeld worden. Genoeg moois om te mogen ontdekken. 

Aangekomen in ons hotel, hebben we tijd om ons op te frissen en onze spullen te installeren, waarna we samen met Jelle op zoek zullen gaan naar een geschikt restaurant voor een heerlijke maaltijd. Wist jij dat Bosnië bekend staat om zijn gegrilde vlees en visgerechten? Proosten doen we vanavond op z'n Bosnisch; " Živjeli! Op een goed begin van onze singlereis."

Dag 2 - Sarajevo per kabelbaan 
Na een goede nacht slapen en een lekker ontbijt is het tijd om erop uit te trekken en Bosnië te ontdekken. Sarajevo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Bosnië en Herzegovina en het grootste deel van de stad is gebouwd in de Sarajevo-vallei. Een city-tour door deze prachtige multiculturele stad en bezoek aan enkele musea mag dan ook niet ontbreken. De stad speelt een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis, dit gaan we vandaag allemaal ontdekken. 

Nadat we wat hebben geleerd over de stad is het tijd om Sarajevo vanaf een ander punt te bekijken, namelijk vanaf het Trebevic-gebergte. De berg is gelegen in het zuidoosten van Sarajevo en is 1.627 meter lang. Vanaf het centrum gaan we per kabelbaan omhoog voor een heerlijke wandeling en een prachtig uitzicht over de hoofdstad. 

We sluiten de dag af met een traditionele maaltijd in Umoljani met uitzichten op de omliggende bergen, een van de vele "verborgen" schoonheden. 

Dag 3 - Hiken en legendes...
Vanuit Umoljani hiken we vandaag door het berggebied naar het dorpje Lukomir. Dit meest afgelegen dorpje van Bosnië ligt in een bergachtig gebied met weinig infrastructuur. Wanneer we al wat kilometers in de benen hebben door de ongerepte natuur van Bosnië zien we een bonte verzameling van eenvoudige huizen die samen het dorpje vormen. Hier en daar bieden dametjes in hun "winkeltje" huis gebreide wollen sokken en andere zelfgemaakte spulletjes aan. Na een traditioneel gerecht krijgen we een rondleiding door Lukomir. Een fotogenieke nederzetting... we schieten dan ook een paar mooie plaatjes voor het thuisfront én de socials. 

We vervolgen onze weg met Jeeps en rijden richting de stad Konjic, welke gelegen is aan de rivier de Neretva. Vanaf de top hebben we een prachtig zicht op de vallei "Studeni Potok. Een van de meest kronkelende rivieren. Studeni Potok is op haar mooist in de lente, wanneer de sneeuw begint te smelten en de stroom dieper is, hebben wij even geluk dat we er in het voorjaar zijn. 

Er is een eeuwenoude legende verbonden aan deze prachtige vallei waar Jelle ons alles over zal vertellen wanneer we met onze wandelschoenen in het groene gras van de vallei staan.

Dag 4 - Actie in de (water)taxi 
Vandaag bedwingen we de wilde wateren van de rivier de Neretva. Een dag vol actie en avontuur. Na een uitgebreide instructie stappen we in onze kano's en genieten van de Bosnische natuur terwijl we ons zelf door het water navigeren. De Neretva rivier is dezelfde rivier die onder de Mostar brug door loopt en is wel 225 kilometer lang. Daarvan liggen 203 kilometer in Bosnië en de overige 22 kilometer loopt door Kroatië. Op tijd weer aan de kant dus, anders wordt het wel een hele lange wandeling terug naar het hotel. Van al dat kanoën krijgen we wel trek. Niets is mooier dan gezellig samen te barbecueën in deze prachtige omgeving aan de waterkant, genieten toch? 

Aan het einde van de middag brengen we nog een bezoek aan Konjic voordat we terug keren naar onze slaapplek. We frissen ons zelf even op na deze actieve dag en gaan dan opzoek naar een restaurant voor een lekkere welverdiende maaltijd.

Dag 5 - De Himalaya van Herzegovina 
Vandaag begeven we ons op hoge hoogtes. We gaan namelijk hiken door de machtige bergen van Prenj, ook wel de Himalaya van Herzegovina genoemd. De naam Prenj is afgeleid van “Perun” oppergod uit de Slavische mythologie. De hike van vandaag is onderdeel van de Via Dinarica, een ruim 2000 kilometer lange trail door Albanië, Bosnië, Kroatië, Servië, Montenegro en Slovenië. Het deel liggend in Bosnië en Herzegovina is volgens kenners het mooiste stuk van de lange trail. De bergen in dit gebied bieden uitstekende wandelmogelijkheden met tientallen uitdagende routes die beginnen vanaf slechts 200 meter en stijgen naar de ruige toppen van meer dan 2.200 meter. 

Eenmaal de top van Prenji bereikt zullen we begrijpen waar de berg zijn bijnaam aan te danken heeft, wat ontzettend geweldig is dit. 

Dag 6 - Bezoek Mostar, de place to be! 
Wie al eens in Kroatië bij de Plitvicemeren is geweest, denkt een déja vu te hebben. Nee hoor, dit zijn toch echt de Kravica watervallen: een natuurspektakel van zo’n 120 meter breed en zo’n 25 meter hoog. Wat is dit gaaf! En weet je wat het allerleukste is? Je mag hier gewoon in zwemmen. We genieten hier van onze zelfgemaakte lunch en laten de indrukken van Bosnië nog eens op ons inwerken.

Vanmiddag pakken we onze spullen in en vertrekken we naar Mostar, the place to be in Bosnië. Waarom, zou je denken? Onder andere vanwege de Stari Most; de bekendste brug van Bosnië. Wat een prachtplaatje. Deze 24 meter hoge brug is de toeristentrekker van Mostar. In de oorlog in 1992 is deze ‘boog’ bijna volledig verwoest. Zoals je ziet is de brug inmiddels volledig gerenoveerd en zie je er in de zomer een heleboel mannen vanaf springen. Dit gebeurt overigens al 350 jaar lang, zo bewijzen ze hun ‘mannelijkheid’, wat ik als reiziger maar niet zomaar zou proberen. Een leuk spektakel om te zien. Mostar heeft meer te bieden dan alleen de Stari Most. De smalle straatjes met grove keien, gezellige restaurants en cultuur maken het een mooie stad om in rond te dwalen. In de avond is er de mogelijkheid om een "Ferrata" tocht te maken (optionele activiteit). Letterlijk betekend het "de ijzeren weg". Dit omvat dan dan ook meteen goed de spannende activiteit. We gaan langs een stalen kabel een berg beklimmen. Eenmaal op de top kan je met de Zipline weer naar beneden (optionele activiteit). Hoe cool is dat? Wil je het liever rustig aan doen, dan kan je de prachtige zonsondergang over Mostar bekijken. Wat een adembenemend uitzicht. 

Dag 7 - Het meer van Jablanica 
Vandaag maken we kennis met een indrukwekkend stukje uit de Bosnische geschiedenis op een prachtige locatie in Jablanica. We brengen een bezoek aan het museum "Slag bij Neretva". Een oorlogsoperatie waarbij de bevoorrading van de Duitsers werd stilgelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog. We beginnen al wat trek te krijgen en vervolgen dan ook onze weg richting het meer van Jablanica. Wat een prachtig uitzicht! We nuttigen onze lunch terwijl we heerlijk relaxen op een vlot op dit prachtige meer.

Voordat we terug gaan naar ons hotel in Konjic, brengen we een bezoek aan het museum van de houtsnijders. Wist je dat Konjic staat ingeschreven op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van ENESCO om zijn eeuwenoude houtbewerkingstraditie? Konjic's houtsnijwerk is een van de oude ambachten die nog steeds springlevend en welvarend is. De met de hand gesneden houten handwerkbewerkingen bestaan uit meubels, enkele interieurontwerpen en decoratieve elementen. De traditie van deze artistieke vaardigheid gaat terug tot de 19e eeuw, maar de kennis werd doorgegeven via een intergenerationele overdracht. Verrassend genoeg veranderde de snijtechniek niet in de loop der tijd en bleef deze vakkundig bewaard. In het stadje Konjic zijn veel inwoners de dragers van houtsnijwerk, voornamelijk als hobby. Misschien vinden we hier wel een leuk typisch Bosnisch souvenir... 

Dag 8 - Rugtas vol herinneringen 
Aan alles komt een eind... Zo ook aan deze geweldige singlereis in Bosnië. Na een laatste gezellig ontbijt als reisgroep samen maken we ons klaar voor vertrek richting de luchthaven en stappen met een rugtas vol herinneringen en een camera vol prachtige plaatjes in het vliegtuig. Wanneer is de reünie?  

Naar verblijf
Bosnië en Herzegovina , Bosnie , Sarajevo Stad
Naam verblijf
Div. accommodaties Bosnië
Type verblijf
Zie beschrijving

Verblijf Div. accommodaties Bosnië

Beschrijving

Tijdens deze reis verblijf je in diverse accommodaties in Bosnië & Herzegovina. Je deelt een slaapruimte met een andere deelnemer uit de groep. We zullen gebruik maken van de volgende hotels (o.v.v. wijzigingen): 

Hotel Begic 
Pansion Umoljani 
Visit Konjic
Hotel Emen 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar belangrijk

Belangrijk

Boek nu, betaal later!

Bij ons kun je boeken zónder direct te betalen. Je ontvangt een definitieve bevestiging/factuur per mail waarop staat welk bedrag je wanneer moet betalen.

Belangrijke info over deze reis

Ervaren en enthousiaste reisbegeleiding

De reisbegeleiders worden voor deze reis geselecteerd en opgeleid. Eens per jaar is er een trainingsweekend voor alle huidige en nieuwe reisbegeleiders. Tijdens dit weekend worden verschillende onderwerpen besproken, waaronder veiligheid en kunnen de begeleiders onderling ervaringen uitwisselen.

Te weinig deelnemers uitzondering

Conform onze reisvoorwaarden kunnen wij deze reis tot 7 werkdagen voor vertrek annuleren bij te weinig deelnemers. Uiteraard zullen we dan met jou een andere reis zoeken, mocht dit onverhoopt toch niet lukken, krijg jij je gehele reissom terug.

Naar vervoer

Vervoer

Met het vliegtuig

We vliegen van Amsterdam of Eindhoven naar Sarajevo.

Vluchtschema's

Vluchttijden voor de reis met vertrek op 27/04/2024 inclusief 23 kg ruimbagage.
Zaterdag 27-04-2024 Vertrek Amsterdam: 09:55 uur - Aankomst Sarajevo: 14:00 uur (met een overstap in Wenen)
Zaterdag 04-05-2024 Vertrek Sarajevo: 06:10 uur - Aankomst Amsterdam: 11:40 uur (met een overstap in Wenen)


*Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Vertrekdata, prijzen & groepsinfo

  • SGR
  • SCR
  • ANVR

Moment geduld...
0

Favoriete reizen

Al mijn favorieten
Laatst toegevoegde favoriete reizen
0 Mijn favoriete reizen